Eşti aici

Drumeţii montane

Drumeţii montane

Drumeţii montane cu diferite grade de dificultate. Cele mai frecventate trasee turistice de o zi:

  • Cabana Gârbova – Cabana Diham – Poiana Izvoarelor;
  • Cabana Gârbova – Clăbucet-Plecare – Cabana Susai;
  • Cabana Gârbova – Cabana Trei Brazi – Poiana Secuilor.

Traseul Predeal - Clăbucet - Cabana Gârbova - Azuga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi, mai ales dacă va aflaţi în apropiere.

Traseul începe de la Cabana Clăbucet - Sosire de lângă Predeal și se urcă pe jos sau cu telescaunul până la Clăbucet - Plecare.

Se coboară spre sud până la Cabana Gârbova (1350 m), apoi se urmăreşte poteca pe culmea nordică a Clăbucetului Taurului, continuându-se urcuşul spre vârful Clăbucetul Taurului (1586 metri). Se coboară spre dreapta, apoi se urcă pe culmea sud-vestică a Clăbucetului Taurului până în Poiana Mare. Se mai urca uşor apoi se coboară.

La Cabana Gârbova

  • Foc de tabară (posibilitatea pregătirii de frigărui);
  • Program de discotecă.

Drumul până la cabană, este o plimbare cu telefericul pana la staţia Clăbucet - Plecare şi 15 minute pe potecile montane urmând triunghiul albastru pentru orientare. 

De la staţia Clăbucet - Plecare, aflată la capătul pârtiei Cocoşul, veţi coborî timp de 15 minute, străbatând poiana de la sud de vechiul hotel. Dupa câteva minute de mers, se ajunge întrun culoar în mijlocul pădurii de conifere, trecând de o colină urmată de un mic povârniş. În ultimele 4 minute de mers, priveliştea oferită de natură va avea ca fundal varfurile Cazacu şi Clăbucetul Taurului, iar în dreapta, panorama Bucegilor (sector Costila-Buscoiu). Pentru orientare vă punem la dispoziţie harta zonei în care veţi vedea şi traseul de urmat.